Обвиниха кюстендилски убиец

12/07/2021 16:11 0 Коментирай

Предадоха на съд кюстендилец за кърваво престъпление. Преди време Георги Стоичков отне живота на свой съгражданин. Георги и съпругата му В. Д. осъществявали търговска дейност в кафене в квартал "Герена".

Чест посетител в заведението им бил Христо Смиленски, чийто производствен цех се намирал в същия квартал. Отношенията между него и съпругата на обвиняемия прераснали в много близки. Дори след като разбрал за връзката им, двамата продължили активно да контактуват, дори и чрез социалните мрежи.

Притеснен от случващото се обвиняемият търсел начини да преустанови отношенията между Христо и жена си.

След като видял кореспонденцията помежду им, Георги Стоичков се обадил по телефона на Смиленски и го заплашил. Разбрали се да се срещнат и да изяснят отношенията си. Обвиняемият взел нож, тип войнишки, и излязъл навън.

Двамата мъже се срещнали. Словесните пререкания помежду им прераснали в сбиване. Обвиняемият бил физически по-силен от опонента си и го надвил. Виждайки, че Христо извадил газов пистолет, обвиняемият му нанесъл два последователни удара с нож в областта на корема. Пострадалият оказал съпротива и произвел един изстрел от близко разстояние в посока към обвиняемия, който засегнал анцуга му. Веднага след това Георги го нападнал, повалил го на земята и отново му нанесъл нараняване с нож. 

Виждайки безпомощното състояние на пострадалия и кръвта по ръцете си и на асфалта, обвиняемият осъзнал, че го убил. Сложил в ръцете на Христо няколко еврови банкноти, за да изгради впоследствие защитна версия за действията си. След това се обадил на телефон 112 за оказване на помощ.

На място пристигнали полицейските служители и медицински екип. Пострадалият починал при транспортирането му в лечебно заведение. Според изготвената по делото съдебномедицинска експертиза, смъртта му се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезно нараняване и остра кръвозагуба.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook