Обвиниха мъж за трафик на патрони и пистолет

08/12/2021 18:12 0 Коментирай

Приключи разследване за трафик на  оръжие и боеприпаси. Предадоха на съд състезател по спортна стрелба. М. Ч. пренесъл 100 патрона и пистолет през ГКПП-Златарево. Пътувал в посока Турция с личен автомобил. Гражданин е на Австрия.

Граничните власти намерили в колата боеприпасите. Според заключението на извършената по делото балистична експертиза, намерените у обвиняемия 100 броя патрони представляват бойни, 25 калибър (6,35 мм), и са технически изправни и годни за използване по предназначение. Пълнителят е за пистолет, модел „Luger“ 9 мм, за 8 броя патрони.

Твърдението на обвиняемия, че патроните са предназначени за стрелба с пистолета, за който притежава разрешително на територията на Австрия, противоречи на заключението на експерта по балистичната експертиза. От него е видно, че те не могат да бъдат използвани за стрелба с неговото оръжие, тъй като са с различен калибър и са несъвместими. 

В деня на преминаване на българската граница обвиняемият М. Ч. не притежавал европейски паспорт за огнестрелно оръжие, следователно нямал разрешение за транспортиране на огнестрелно оръжие и боеприпаси на територията на Европейски съюз, извън границите на Австрия. М.Ч. е бил осъден в Австрия за умишлено нанасяне на телесна повреда.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook