Обвиниха петима за трафик на дрога

23/06/2020 17:41 1 Коментирай

Петима от задържаните в Сандански остават в килията. Прокуратурата ги обвини в трафик на дрога и други престъпления. Тартор на групата е 59-годишен санданчанин.

Той и съучастниците му са действали от 2017 година, съобщиха прокуратурата в Благоевград. За 72 часа са задържани Румен М., Крум Н., Георги К. и още двама от санданското село Склаве. Иззет е и пакет с марихуана.

Конфискувани са 150 000 евро и 56 000 лева по време на днешната операция, водена от главния прокурор Иван Гешев. По-рано Гешев обяви на брифинг в Сандански, че арестуваните са 10 мъже, но петима от тях са разледвани за битова престъпност.

Досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу участниците в престъпното сдружение е образувано през юни 2019 година. На 21 януари екипи на Гранично полицейско управление в Петрич задържали в село Баджово първите четирима участници в групата, които оказват съпротива и безуспешно опитват да избягат. В двете къщи, обитавани от участниците, са намерени и иззети 10 пластмасови бидона с общо 36,184 килограма марихуана, подготвена за разпространение. Четиримата задържани са привлечени към наказателна отговорност. Останалите участници в групата, повечето от които криминално проявени, продължават престъпната си дейност до задържането им дне.

В обхвата на извършените проверки са били 12 адреса в Сандански и в Склаве. Пачките с евро банкноти са открити в дома на Румен М. Предстои изясняване произхода на парите. Проверени са 88 моторни превозни средства и 125 души.

По Закона за МВР за 24 часа са задържани 5 от тях. Съставени са 5 акта за установени административни нарушения и са били издадени 15 фиша по Закона за движението по пътищата.Образувано е било досъдебно производство за извършена кражба.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. гешефтура -
    Тия същите ги хванаха миналата година и сега пак нозащо са били на свобода-гнусна прокуратура!!!!

Социално

новини благоевград facebook