Обвиниха разложанин за изкормен кон и побой на съгражданин

24/11/2020 17:18 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Предадоха на съд мъж от Разлог за убийство на кон и нанесени телесни травми на стопанина му.

Л. Ц. е обвинен по няколко текста от Наказателния кодекс, като най-тежкото е причинена смърт на животното, което разрязал с моторен трион.

До приключване на разследването разложанинът не е заплатил нанесената щета на съгражданина си Д. М. в размер на 950 лева.

Престъплението е извършено преди две години. Обвиняемият Л. Ц., запивал с роднини пред дома на улица "Изгрев" в Разлог. Компанията тръгнала да се прибира с лек автомобил. Пред една от къщите на тяхната улица имало завързан за каруца кон – собственост на Д.М. Минавайки покрай него, колата, в която те пътували, го ударила. Без да спира, семейството продължило към дома си. От удара животното не получило сериозно нараняване.

Стопанинът на коня разбрал за инцидента и се обадил по мобилния телефон на братовчеда на обвиняемия А. Ц., като му потърсил сметка. Това го ядосало. След приключване на разговора мъжът взел брадва, а обвиняемият Л.Ц. верижен моторен трион. Двамата се отправили към дома на Д.

Пред входната врата на къщата му обвиняемият стартирал триона и я нарязал на парчета. Стопанинът излязъл навън, за да разбере какво се случва, но бил повален на земята от Л. Ц. и чичо му. Настанало боричкане, при което обвиняемият, с острието на работещия моторен трион, причинил на Д.М. наранявания. Пострадалият успял да се отскубне и да избяга. Тогава той наближил завързания за каруцата кон. Срязал с триона дървената стрелка на нея, а след това разрязал корема на животното. Вследствие на голяма порезно-зееща рана конят паднал на земята. Няколко часа по-късно настъпила смъртта му.

Собственикът на животното Д. М. бил транспортиран до болнично заведение, където му била оказана медицинска помощ. Видно от заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза той получил множество разкъсно-контузни рани по различни части на тялото. По своите медико-биологични признаци те представляват леки телесни повреди.

Напиши коментар

Коментари

  1. Петричанин -
    Защо не им пишете пълните имена,етн.принадлежност,религия и пр. на такива изроди,да ги знаят хората.Пълно е с такива,чийто мозък и навици,са несъвместими с човещина,морал,спазване на законите и пр.в 21 век,в държава член на ЕС.И сега ще го храним ние-Народа в затвора,ако изобщо го осъдят...реално.

Социално

новини благоевград facebook