Огнени инциденти в Петрич

04/07/2021 11:32 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Пожарникарите в Петрич са реагирали светкавично на сигнали за огнени инциденти. Първият от тях е в местност край града. Изгорели са 5 декара ечемик и около 6 декара овощни насаждения. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Установен е виновникът - възрастен мъж, който разчиствал треви и храсти от свой имот.

Пожар е възникнал и къща в покрайнините на Петрич. Няма пострадали хора. Изгорели са матрак, дървен стол, има опушени стени.

В Гоце Делчев също има задържан за палене на огън на открито. Опожарен е фургон. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. S.Ilieva -
    ХА-ХА “реагирали светкавично” … Обадихме им се за “малък” пожар в едно от селата, тепърва се разрастваше и тръгваше към полетата.. въпросните петрички пожарникари ме попитаха по телефона колко квадрата е пожарът горе-долу.. като казах 50-100 кв. м. отговорът беше “вие знаете ли ние колко пари ще изхарчим, за да дойдем да го изгасим, осъзнавате ли колко ще са разходите за едно такова разкарване?! Няма ли как сами да го изгасите?” Затворих телефона, бях в шок от чутото… въпросното разкарване е от Петрич до с.Самуилово, иначе казано около 15 км. Дойдоха в крайна сметка, но не очаквах, че ще е с такива “пазарлъци” ….

Социално

новини благоевград facebook