Ограничават трафика по "Струма" заради рухнала подпорна стена

28/05/2024 17:50 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Променят движението на всички видове автомобили в участък от автомагистрала "Струма", информираха от АПИ.

Проблемният трафик е заради ремонтни дейности по укрепително съоръжение от 8.00 часа на 29 май. Ще бъде ограничена дясната активна лента, като ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата. Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а трафикът ще се регулира от пътни знаци.

Ремонтните дейности предвиждат премахване на компрометирана част от конструкцията на подпорната стена. Това се налага след извършен анализ, при който са установени пукнати и наклон към платното. Припомняме, че подпорната стена при 16-и км на АМ „Струма“ аварира на 28 април, като веднага бяха предприети незабавни краткосрочни действия за изкопаване на земните маси до стабилна основа и отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причинено неудобство, но предприетите дейности са необходими, за да се осигури безопасността на движението. Апелът към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook