Ограничиха скоростта на автомобилите в Благоевград

25/08/2024 11:35 0 Коментирай

Въведеното ограничение на скоростния режим в Благоевград породи недоволство на шофьорите. Пешеходците обаче са доволни.

До 30 километра в час е придвижването по улица "Иван Михайлов". В района има по две ленти за пътуване в посока, пресечени са от остров. Пешеходните пътеки са през голямо разстояние. Има подлез, който от години е в окаяно състояние и е по-опасен за хората, отколкото самата улица.

Решението за ниската скорост е взето от Комисията по безопасност на движението, като преди това е искано мнението на пътни експерти, КАТ и Областната дирекция на МВР в Благоевград. Те са категорични, че водачите трябва да са търпеливи, да пазят човешкия живот и да разберат, че ограничението няма да забави пътуването им.

От "Пътна полиция"-Благоевград обясниха, че вече има глобени от патрулите. Предстои и следене с мобилни камери. Благоевградчани, живеещи в района, адмирират новото ограничение. Масово коментират, че не се спазва.

"Факт е, че не се съблюдава този знак. Особено вечер тук е като писта, нямате си представа какво нещо е, няма надзор", заяви Любен Кушев. "Вечер придвижването е с над 100, а не с 30 километра", категоричен е той.

Много от водачите са на мнение, че тази скорост е прекомерно ниска. Смятат, че вместо да се понижава ограничаването на скоростта, би трябвало да се построи надлез или да се създадат пешеходни пътеки. Не би било зле и подлезът да се ремонтира и обезопаси, за да преминават пешеходците.

БНТ

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook