Ограничиха скоростта в опасен пътен участък

09/12/2023 15:43 0 Коментирай

Общинари предприеха дългосрочни мерки за намаляване на риска от катастрофи в опасен участък. Съвместно с АПИ и Областното пътно управление в Благоевград набелязаха действията за стопиране на тежки пътни произшествия в участъка от Метан станцията до железопътния прелез в Петрич.

"Този участък не е общинска пътна мрежа, а част от републиканския път Ново Делчево – Петрич и е под разпореждането на Агенция „Пътна инфраструктура“. По данни на КАТ за около година там са станали 22 катастрофи с трима загинали и 17 тежко ранени. Причините – високата скорост и опасните изпреварвания, което налага вземането на спешни мерки за ограничаване на риска", обявиха от кабинета на кмета Димитър Бръчков.

В краткосрочен план е решено да се предприемат следните действия:

-да се положи хоризонтална маркировка тип „шумяща" на четири рискови места от този пътен участък.

-да се положи двойна непрекъсната хоризонтална пътна маркировка в бяло и червено с частично монтиране на раздели от нисък тип по средата, където няма крайпътни обекти.

-в посочения опасен участък максималната скорост да бъде ограничена до 70 км/ч.

-да се сигнализира участъкът с указателни табели за настъпилите промени в организацията на движението.

Община Петрич се ангажира с изготвянето на проекта за посочените мерки. Веднага след това ще бъде представен за съгласуване и одобрение пред Областно пътно управление – Благоевград. В по-дългосрочен план намерението е да се предприемат необходимите мерки за изграждане на локални платна, осигуряващи достъп до крайпътните обекти, за което също да се изготви необходимата проектна документация и да се търси съгласуване с принципала АПИ.

Това става възможно, защото вече влезе в сила Общият устройствен план на община Петрич.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook