Окръжна прокуратура - Благоевград обвини братоубиец

09/11/2021 16:55 0 Коментирай

Предадоха на съд мъж, отнел живота на своя брат след жесток побой с тояга по главата. 57-годишния Стефан В. извърши кървавото престъпление по време на Великденските празници в една от махалите на благоевградското село Покровник. Стефан все още е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Настанен е в Бобовдолския затвор.

Стефан умъртви по-големия си брат Йордан. Удрял го с кол по главата, а след това го зарязал в кръв пред оградата на къщата им в махала "Влаховци". Преди това двамата се скарали кой да излезе на паша с животните.

Хора от селото намерили 60-годишния Йордан издъхнал часове след побоя. Обвинението е по член 115 от Наказателния кодекс.

На 1 май Стефан се събудил около 6 часа и излязъл навън. В двора видял брат си, който вече бил пиян. Обвиняемият се ядосал. Грабнал тоягата и започнал ударите. Йордан залитнал и паднал на земята. Опитал да се изправи, но не успял. Обвиняемият му нанесъл втори удар на същото място. Йордан В. станал и се отдалечил, от главата му течала кръв, припомниха от Окръжна прокуратура-Благоевград.

Обвиняемият не се поинтересувал за състоянието на брат си. Изкарал стадото с овцете на паша. Прибрал се в къщата късно вечерта. Легнал да спи без да потърси Йордан, въпреки че бил забелязал следи от кръв на възглавницата.

На сутринта открил брат си, лежащ с лице към земята, на улицата пред къщата им. Пострадалият показвал слаби признаци за живот, опитвал се да говори, но неразбираемо. Обвиняемият се обадил на сестра си, като й съобщил, че е паднал от зид и я помолил да извика спешна медицинска помощ. На място пристигнал братовчедът им, а впоследствие кметът на село Покровник и полицейските служители. Пред тях Стефан разказал за случилото.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook