Онлайн анкета за пътен ремонт

24/04/2024 08:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

АПИ предвижда основен ремонт и доизграждане на третокласен път, водещ до македонската граница. Средствата ще постъпят по програма "Развитие на регионите" за трасето Струмяни - Микрево - Раздол - Клепало - ограница Северна Македония.

Експерти и граждани обсъдиха в Струмяни концепцията за интегрирани териториални инвестиции. Мариела Русева и Лидия Шилова от АПИ представиха проектното предложение за доизграждане на отсечката до бъдещия ГКПП „Струмяни – Берово“ и основен ремонт на 2,5 километра пътен участък.

За доизграждането на отсечката до бъдещия граничен пункт са разработени два варианта на трасе. Единият предвижда построяването на около 8,5 км от път III-1008 в участък, започващ приблизително преди отклонението за с. Колибите до бъдещия ГКПП „Струмяни – Берово“. Във втория вариант е заложено строителство на нова отсечка, с приблизителна дължина 10,8 км, от път III-1008. Тя започва преди отклонението за с. Колибите и завършва до бъдещия ГКПП.

Планираните дейности са от стратегическо значение както за областта и региона, така и на национално ниво, предвид изграждането на нов гранично контролно-пропускателен пункт между България и Република Северна Македония. Предложените мерки ще доведат до устойчива и безопасна инфраструктура, до повишаване на мобилността на населението и до увеличаване на инвестициите в района.

До 30 април всички граждани могат да се запознаят с концепцията и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да я подкрепят или да направят коментари или възражения. Получаването на широка обществена подкрепа е едно от задължителните условия концепцията да бъде одобрена за финансиране.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook