Още платени улици в Благоевград

28/04/2023 15:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разшириха обхвата на Синя зона в Благоевград. 28 от съветниците гласуваха "за" предложението на кметската администрация. На заседание днес се въздържа от вот само един, а друг беше "против".

Платено паркиране се въвежда по улиците "Владо Черноземски“, "Христо Ценин" и част от „Скаптопара“ в посока на движението. Шефът на "Паркинги и гаражи" Ивайло Червилов, който е бивш съветник от ДПС, че решението е важно, за да се намали транспортния хаос в Благоевград.

На сесията днес дадоха положително становище по извънредното предложение, внесено от кмета Илко Стоянов, свързано с превръщането на част от парк "Македония" във високотехнологична зелен зона. 

Местният парламент прекрати догово за наем с Надежда Андонова, която стопанисва "Мощанската къща" в квартал "Вароша" от времето на екскмета Атанас Камбитов. Имотът ще бъде даден за нуждите на Центъра за работа с деца. Тя оспорва решението, тъй като договорката не е изтекла все още. Както вече информирахме, ОбС даде съгласие за строеж на нов Спешен център. Искането на МЗ бе одобрено от местната власт. Отстъпиха общински терен за бъдещия медицински център.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook