Оспориха конкурс за милиони на Община - Благоевград

04/10/2020 12:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Атакуват в КЗК обществена поръчка за доставка на хранителни продукти в детските градини и социални заведения в Благоевград.

Фирма "Аллур" депозира жалба срещу процедурата за избор на изпълнител на поръчката, която възлиза на над 4 000 000 лева.

Управителят на дружеството, което е с регистрация в София, оспорва избора на доставчик, утвърден със заповед на кмета Румен Томов от 3 септември. КЗК е образувало производство по установяване на на евентуални нарушения, посочени от бизнесмена Росен Георгиев Ценов.

Ценов атакува конкурса, в частта му "Доставка на мляко и млечни продукти" в училища, детки градини и други общински звена в община Благоевград. Росен Ценов е фаворит н обществените поръчки в Пиринско и в над 10 общини в страната през последните десетина години.

Припомняме, през месец май две столични и две благоевградски фирми влязоха в конкуренция да доставят през следващите 3 години мляко и месо за детските и социални заведения в община Благоевград, Желанието си да доставят мляко и млечни продукти заявиха „Ми трейдинг“ на Любомир Зайков и „Евро Мийт енд Милк“, собственост на Борислав Киройчев. Конкуренти им бяха регистрираните в София „Бохемис“, с управител Кирил Рангелов, както и „Аллур“ на Ценов. Трите фирми, без "Ми трейдинг", депозираха оферти и за доставки на месо и месни продукти, за което са предвидени около 1 000 000 лева, без ДДС.

Справка в Търговския регистър показва, че "Аллур", управлявана от Росен Ценов, е ригистрирана на адрес зеленчуковата борса в столичния кв."Слатина" склад 216. На същия адрес са и другите две негови фирми"Аллур Н" и "Аллур М". Капиталът на "Аллур" е 300 000 лева, от които 298 000 държи 68-годишната Станка Рибарова,а останалите 2000 лева от капитала са на Кристина Дойчинова.

Твърди се, че дружеството е близко до върхушката на ГЕРБ. Преди време бяха публикувани факти, че фирмата храни дори бежанците на доста завишени цени.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook