Остри спорове за пикап, купен на доброволците в Благоевград

07/09/2023 16:42 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук
Кандидат за общински съветник в Благоевград пита кмета Илко Стоянов колко струва закупеният за Доброволното формирование бял пикап. Въпросите са отправени по Закона за достъп до обществена информация. Пропуснал е обаче да зададе въпрос защо белият пикап не се използва от доброволците във формирование "Георти Измирлиев-Македончето", а е предоставен на общинското строително дружество. Това с категоричност разкри един от членуващите в отряда Явор Хаджиев, който подчерта, че строителите си возят стълбата с него. 
 
В отговора, даден на Иво Росенов Данов, става ясно, че високопроходимият автомобил струва 35 000 лева. Такава бе обявената официално цена преди месеци. Според Данов подобен пикап струма 25 200 лева. Тази цена е обявена от продавач за автомобил със същите параметри и цвят.
 
В социалните мрежи Иво Данов публикува следното: "Впечатление ми направи посочена сума за закупуване на един актив, който в последните дни е обект на много спорове и дискусии, а именно високопроходим автомобил "Ford ranger". Това, което ме шокира бе, че в официалния отговор, предоставен ми от общинска администрация, е посочена сума на придобиване на автомобила в размер на 35 000 лева, а в същото време същият този "Ford ranger" е обявен за продажба от собственик с цена от 25 200 лева. От тук, разбира се, последват много други въпроси, на които вероятно отговор няма да получа, но ги отправям и тук, пред всички Вас, с идеята да бъдете пряко информирани какви неуредици се случват в администрацията. Въпросите ми са както следва: От къде се получава тази разлика в цената на закупения автомобил и защо Община Благоевград „заплаща“ 9 800 лева над продажната цена?
2. Къде е отишла тази не малка разлика?
3. Кои са отговорните служители на Общината за сключване на тази сделка, кой е подписал документацията по придобиване и зачисляване на актива и какви последствия трябва да понесат въпросните лица, ощетили бюджетното перо?
4. Със знанието на кмета ли се случва това и ако е така, какви последствия трябва да понесе той?
5. Има ли такива практики в Общината и какво трябва да се направи за да бъдат прекратени?
6. Морално ли е да се случват подобни неща, особено на гърба на доброволците от ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“ , които са наши съграждани, роднини, приятели и са готови да жертват живота си всеки един момент в името на нашите живот и здраве", пише Иво Данов. 
Преди повече от месец той обяви в профила си във фейсбук, че се кандидатира за общински съветник с подкрепата на сдружението "Бъдеще за Благоевград". Вярва, че със своя опит, енергия и ангажираност, може да помогне за големи промени в Благоевград.
 
 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook