Осъден за убийство напусна затвора предсрочно

21/10/2023 12:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Софийски апелативен съд излезе с решение за предсрочно освобождаване от затвора на изтърпяващ 8-годишна присъда за убийство.

Емил Първанов - Ембака, който отне живота на легионера от Симитли Николай Чивиев, се завръща в Сандански. В близкото до града село Лешница има стопанство за животни и получава европейски субсидии.

Припомняме, че тежкото престъпление бе извършено от Ембака на автомагистрала "Струма". В новострящ се през пътен участък край село Левуново, Ембака се опита да премине с автомобила, въпреки забраната. Тоганва Николай Чивиев, отговорник на обекта, служител на строителната фирма "Агромах", застана пред колата на Ембака. В този момент бе повален фатално на земята от разбит в главата му камък. Първоначално Първанов получи 12 години лишаване от свобода от магистратите в Благоевград. Последва протест от Окръжната прокуратура срещу постановената "нежна" присъда срещу санданчанина. Години по-късно ВКС намали присъдата на 8 години. В затвора Ембака е работил. Не е известно дали е успял да прати постановената кръвнина в размер на над 300 000 лева на семейство Чивиеви.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook