Осъдиха бивш депутат

01/03/2023 15:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Състав на Окръжния съд в Благоевград призна за виновен и лиши от свобода за три години бивш депутат. Присъдата е за крупно финансово престъпление. 

Той обаче няма да лежи в затвора, тъй като наказанието е условно, с 4-годишен изпитателен срок. Съдът реши още конфискация на част от имуществото на екслидера на ГЕРБ в Гоце Делчев Димитър Гамишев.

Освен това той е осъден да заплати на държавата, чрез Министерство на финансите сумата от 202 139 лева, представляваща имуществени вреди от деянието, ведно със законната лихва, считано от 2016 година, до окончателното изплащане на сумата.

В качеството на управител и представител на „Гамишев - НКБ “-Гоце Делчев, представил неистински фактули, в които е отразил несъществуващи сделки с контрагенти- „Енконструкт“ ЕООД, „Ем Конструкт“ ЕООД, „Промоутър БГ“ ЕООД , “Ай зет трейд“ ЕООД, “Гарантстрой“ЕООД , “Никсим“ЕООД , „Йоан“ ЕООД,“ДНК-ДН“ ЕООД, “Стоун Хаузес“ ЕООД, “Теле Адванс“ ЕООД, и е използвал фалщиви документи при водене на счетоводството.

Пред НАП представил дневник за покупки през няколко последователни години и приспаднал неследващ се данъчен кредит, като по този начин е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 202 138,18 лева, от които ДДС за внасяне в размер на 134 758.78 лева и годишен корпоративен данък по ЗКПО в размер на 67 380 лева, съобщиха за Еновина.

Постановената от Окръжен съд -Благоевград може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд София. Именно заради тази финансова афера Димитър Гамишев бе детрониран от 44 Народна събрание. Той има и предходно наказание за причинена смърт по непредпазливост на пътя.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook