Осъдиха младеж, погубил брат и приятелка на пътя

31/01/2021 13:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Магистратите наказаха с 3 години лишаване от свобода, но условно, Мартин Атанасов. Преди повече от две години той погуби живота на своя брат и приятелката си в жестока катастрофа.

Мартин, който е от кресненското село Долна Градешница, е с отнета шофьорска книжка за 6 години. Произшествието, което потресе Кресна и населените места в общината, стана край Пловдив през август 2018 година. Мартин шофирал "Фолксваген", който се ударил в "Грей уол". Тогава на място загинали неговият брат Атанас и 21-годишната Мария.

 

Колата, шофирана от Мартин, е навлязла в лентата за насрещно движение и така се е стигнало до фаталния сблъсък. Загиналият Наско е завършил образованието си в Кресна. Работил във верига магазини за продажба на алкохол и цигари. Брат му Мартин пък е възпитаник на Националната спортна академия.

По време на делото в Пловдив станало ясно, че младият кресненец не е карал с превишена скорост, не е употребил алкохол, а само се загледал за  секунди с телефона на приятелката си, предаде Трафикнюз.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook