Осъдиха прокурорка

14/02/2023 14:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Състав на Софийски апелативен съд наказа благоевградска прокурорка, която в момента правораздава в Трън.

Райна Бачева е призната за виновна зa ocyeтявaнe нa нaĸaзaтeлнo пpecлeдвaнe. Присъдата е 6 мeceцa лищaвaнe oт cвoбoдa, но условно, като срокът за изпитание е три години.

Преди повече от седем години прокурорката в Благоевград се разпоредила в полицията да не разследват водач, предизвикал катастрофа на пешеходна пътека. Вместо да образуват наказателно дело спрямо Врадислав Еленков за причинена средна телесна повреда на пострадала пешеходка, Райна Бачева се произнесла да се сезират само органите на КАТ.

Миналата година Бачева бе осъдена заради врачката Гюлшен Ходжа. Намесила се в нейна полза по дело за измама. Гюлшен в момента е в затвора. Сред измамените от нея са мъж от Брежани и студент от Благоевград, които платили общо 12 000 лева. Единият дал 7000 лева, за да му открие багера,а младежът-5000 лева, за да развали черна магия.

Прокурорката Райна Бачева бе наказвана няколко пъти от бившия й шеф Сотир Цацаров. Намалява заплатата й, отстраниха я от Благоевград заради престъпления срещу правосъдието. Преди около 7 години Бачева се опита да прикрие извършител автор на катастрофа с пострадал човек. Отказала да разпореди действия по задържането му, но от полицията веднага сезираха началниците й.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook