Осъдиха публично арогантно поведение на градоначалник

25/01/2024 08:24 0 Коментирай

Партиен лидер и депутат от ГЕРБ изригнаха срещу кмет от БСП. Разпхространиха гневна позиция пред социалните медии и изтъкнаха на преден план арогантното му поведение.

Политическата битка е в Дупница, а мишената е Първан Дангов. Ивайло Константинов и народната представителка Радослава Чеканска предупреждават, че Дупница се превръща в отблъскващо място за живот. Повод за декларацията е скандал между Дангов и управникът на село Червен брег Славчо Димкин. Вчера съпругата му събра жителите3 на площада и очи в очи застави Първан Дангов да признае за отправени заплахи към мъжа й. Срещата бе предавана на живо във фейсбук. Дупнишкият градоначалник се извини публично два пъти за висок тон, държан по телефона малко преди полунощ.

Публикуваме позицията на Чеканска и Константинов без редакторска намеса:

"През последните седмици станахме свидетели на изключително тежки конфликти между кмета на община Дупница Първан Дангов и избрани кметове на населени места, които бяха издигнати и подкрепени от ПП ГЕРБ на проведените местни избори. От различни медийни публикации видяхме и чухме грубо и арогантно поведение, което е в разрез със заеманата длъжност и властови позиции от страна на новия градоначалник Първан Дангов. Станахме свидетели на видима злоупотреба с власт, размахване на пръст и тон на границата на нормалността. Погазване на човешки права и авторитети, което е недопустимо в едно съвременно и демократично общество. Към кметовете на селата Баланово и Червен брег – Явор Митов и Славчо Димкин, публично бяха отправени обиди, квалификации и заплахи. Подобно е отношението и към жители на населени места, които са привърженици на ПП ГЕРБ. Това е недопустимо. И тук не става въпрос за партийна принадлежност, а за погазване на правото на свободен избор и отстояване на граждански позиции.

Само за два месеца в основни стожери за упражняването на властта се превърнаха реваншизмът, популизмът, арогантността и репресията. Езикът на омразата, заплахите и внушаването на страх се налагат като стил и начин на управление. Нарушен е диалогът между представителите на местната власт, институциите, различните съсловни организации, спортни клубове, ръководства на общински дружества и др. Липсват програма и ясна визия за управлението на община Дупница. Няма хоризонт за бъдещето. За сметка на това ставаме свидетели на явна демонстрация, целяща реставрация на символи, методи и прийоми на управление, характерни за отдавна отминали и зачеркнати от историята времена. Всичко това поставя община Дупница в една нелепа позиция спрямо другите общини на картата на България. Рискуваме да се превърнем в отблъскващо място за живот, инвестиции, образование и развитие. Място, в което демокрацията, личната свобода, правото на работа и достоен живот се потъпкват ежедневно. Считаме това за недопустимо! Надяваме се час по-скоро да бъдат възстановени общественият диалог и нормалното функциониране на общинските структури. Да бъде гарантирано правото на достоен живот за гражданите на община Дупница", се сочи в декларацията на ГЕРБ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook