Осветиха изграден от вярващи храм на Свети Архангел Михаил

03/09/2023 11:52 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Владиката Серафим освети храм на Свети Архангел Михаил.

Светата литургия събра вярващи от района на Гоцеделчевско. В село Дъбница, където живеят мюсюлмани и християни, запалиха свещи в новия параклис, изграден с дарения и труд на десетки жители. Основен инициатор за Богоугодното дело е Симеон Чеков.

Изграждането на параклиса, носещ името на Свети Архангел Михаил, започна преди три години. Пространството около него бе напълно обновено и пригодено за отдих, игра на деца. В миналото в местността е имало крепост, а на самия връх археолози, които проучват района около Дъбница, са открили основи от стара църква. Близо до археологическия обект има аязмо, а вече и голям параклис, където миряните да отправят своите молитви, да запалят свещ и да отпочинат.

Припомняме, че основният камък в олтара на параклиса бе положен от Неврокопския митрополит през 2020 година. Днес той благодари на миряните в Дъбница, които вече могат кръщават в храма своите рожби, да се молят за здраве и щастлив живот.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. До Ведат Хюсеин ДПС -
    Якоруда не ви иска Беди и Карафеиз и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.

Социално

новини благоевград facebook