Осветиха линейка в Банско, за други общини - през март

12/01/2024 15:57 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Извършиха водосвет на доставена нова линейка за филиала на Спешен център в Банско. Високопроходимата линейка е от Министерството на здравеопазването, което е бенефициент по проект на европейска оперативна програма. Главната цел на проекта е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, която да допринесе за подобряване на качеството и безопасността при оказване на медицинска помощ, както и за осигуряване на равнопоставен и навременен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния.

Специализираният автомобил пристигна в Банско точно в момент, когато Спешният център практически беше останал без линейка, тъй като старата високопроходима кола е от половин година на ремонт, а втората линейка също беше повредена, съобщиха от пресцентъра на Община-Банско.

Тя е оборудвана с необходимата апаратура и инструментариум за оказване на бърза и неотложна медицинска помощ. Спешните медици в Сандански също иман нужда от специализирани автомобили, тъй като медиците там разполагат с превозни средства, които нито са в добро състояние, нито са високопроходими. На този фон не липсват и случаи линейките, с които разполага филиалът, да аварират на път, обслужвайки сигнал за спешен пациент. От МЗ са обещали да има поредни доставки през месец март.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook