Освободиха банскалии от наеми

29/01/2021 17:38 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Наематели на обекти, затворени заради Ковид кризата в Банско, няма да плащат месечни вноски. Освобождаването от наем е предложение на кмета Иван Кадев. ОбС го одобри на заседание днес. Платените вече наеми за периода на преустановената дейност няма да се възстановяват, а ще се прихващат от следващи дължими наемни вноски.

За срок от пет стопански години ще бъдат отдадени под наем пасища, мери и ливади от Общинския поземлен фонд, реши общинският съвет. Площите са в землищата на град Банско, град Добринище, село Кремен, село Обидим, село Гостун и село Филипово. Разпределението на земите ще бъде без търг или конкурс на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, които са регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ.

Във връзка с проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда“, изпълняван от Метрополитан община Ерзурум, съвместно с Община Банско, и създадените отношения между двете общини, Общински съвет Банско даде съгласие за побратимяване с Община Ерзурум и одобри споразумение за сътрудничество.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook