От 200 до 10 000 лева глоба за незаконно хвърлени гуми

07/07/2024 11:29 0 Коментирай

Разчистиха общинско депо. Събрани и извозени са над 25 тона стари автомобилни гуми. Ще бъдат превозени за рециклиране, а не за горене от роми за добиване на метални жици от тях, информираха от Община - Петрич.

До момента гумите са съхранявани при входа на депото за битови отпадъци. Част от гумите са събирани от служители на Общината, а други са струпвани край депото от граждани и фирми – незаконно.

"Общината прави пореден разход, за да не се стига до палежи на гумите в полски райони, каквато практика има от години. Голямото количество гуми е пазено при депото за битови отпадъци според правилата за пожарна безопасност, особено през последните седмици на високи температури", съобщиха от кабинета на петричкия градоначалник Димитър Бръчков.

Призивът към фирмите за смяна на гуми и към жителите на община Петрич остава отново: да не се изхвърлят безобразно на всевъзможни места излезлите от употреба автомобилни гуми. Депото край града също не е място, на което да се струпват. Съгласно Наредбата за управление на отпадъците и поддържане чистотата, приета от ОбС в южния град, предвидената глоба за изхвърляне на автомобилни гуми е: за физически лица от 200 до 1 000 лева. За юридически лица и еднолични търговци се налага имуществена санкция в размер от 5000 до 10 000 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook