От ПП шокираха президента и лидерите на партии

15/07/2024 18:33 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Президентът Румен Радев бе изненадан от Николай Денков и ПП с предложение да отложи връчването на втория мандат с три месеца. Щели да правят декларация за антикорупционна чистка във властта, която да се приеме от останалите политически сили.

"Това е брутален опит на ПП-ДБ да изнасилят Конституцията", възмути се Йордан Цонев от ДСБ. 

"Президентът ги върна в реалността. Тече процедурата по чл. 99 от Конституцията, която предвижда съставяне на мнозинство за избор на правителство. Те отидоха да му съобщят, че искат да правят законодателни промени. Денков каза, че ще ловят корумпираните в парламента. Не разбрах тези хора в реалността ли са, къде са. Хората, като чуят ПП-ДБ да говори за корупция се сещат за пудели, пачки и контрабанда. Не знам с какъв акъл го правят”, чуди се Цонев пред медиите.

Цонев посочи, че е против предложената декларация. „Не виждам кой би подкрепил такова законодателно безумие”, категоричен е той. Зад искането за отлагане на мандата по думите му се крие „безсилие, немощ и опити да си назначат хората по регулатори и тук-там”.

По-рано днес държавният глава призова Денков и съпартийците му да действа по-бързо. От ПП-ДБ предложиха "нестандартно решение за излизане от политическата криза" - "пакет от законови решения, с която да направим законовата крачка за разчистване на политическата система от корумпирани лица", изтъкна Николай Денков.

Той поиска от президента три месеца, за да може парламентът да гласува въпросните законови решения. Веднага изявления направиха всички лидери на парламентарните партии, възмутени от втората сила в НС.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook