Отчитат извънредно електромерите в Югозапада

29/06/2021 09:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ЧЕЗ засича извънредно електомерите. Ангажирани са допълнително 542 инкасатори, съобщиха от дружеството монополист в Югозапада.

Отчитането на електромерите започва по график от днес заради предстоящото поскъпване на тока от 1 юли. За абонатите на ЧЕЗ е над 5 процента.

Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да отчетат показанията на електромера си на 30 юни и да подадат данните към ЧЕЗ между 1 и 4 юли, включително.

Клиентите трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30 юни включително.
Фактурите за месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода - по стари и по нови цени.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook