Отдават за 82 лева сграда на два етажа в курорт над Благоевград

27/05/2024 18:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

След като областният управител Георги Динев обяви за незаконосъобразно решение на ОбС-Благоевград, кметът Методи Байкушев го преработи и вкара за гласуване гласуване. Предложението е в полза на Туристическото дружество "Айгидик", председателствано от Иван Големеев.

Байкушев предлага сграда с площ от близо 650 квадтратни метра да се отдаде за по-малко от 82 лева на дружеството. Обектът е в местността Бодрост" над Благоевград, който да се превърне в център за образование и спорт. Наемната цена е със 70 процента по-ниска от базовата - 272 лева. Сградата е на два етажа. "Еколенд" ще е като лагер за деца и ученици, обещава ТД "Айгидик".

Само преди дни губернаторът Динев обяви за незаконосъобразно решението на ОбС – Благоевград, с което в края на април двуетажната общинска сграда „Еколенд“и интерпретативният образователен център за деца в местността "Бодрост се предоставиха" безвъзмездно на благоевградското туристическо дружество за 5 години. Мотивът, изтъкнат от областния управител е, че ТД не е юридическо лице и звено на общинска бюджетна издръжка и затова не отговаря на законовите норми да се предостави безплатно за стопанисване. ТД „Айгидик“ от години стопанисва „Еколенд“ и всяка година провежда там училище по планинарство за подрастващите. Общината подпомага финансово развитието на туризма и дейността на дружество „Айгидик“, като тази година бяха отпуснати 15 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook