Отец Дончо иска спаринг по бокс с попове

02/01/2024 14:46 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Свещеникът Андон Шавулев е на 72 години, но продължава да се боксира. "Възрастта не ми пречи, нито постите, които правя като духовник. Но знаете ли, най-важно ми е да помагам на дечицата – на тези най-малките от 5 години до най-големите над 18 години", заяви отец Дончо, както го наричат в Благоевград. Той e най-възрастният шампион по бокс в расо.

Свещеникът е треньор по бокс в БК "Пирин", работи и с много проблемни деца. "При нас идват деца както от добри, така и от социално слаби семейства, сираци, при които агресията се натрупва. Виждаш как детето след втората година се смирява, това е човешка душа и си трябва работа. И да не искаш да се смириш, спортът те смирява“, казва Шавулев пред bgdnes.bg. Вече 45 години тренира младежи в неравностойно положение и момчета от бившия дома за сираци. Негови възпитаници са донесли над 20 медала от европейски и републикански първенства. „Много ми е тъжно, че затвориха дома за сираци. Имахме идея с един от кметовете да направим социален дом за тези деца, но нищо не се получи“, казва отецът. 

"Имам и други колеги, които също са боксьори – отец Георги от Асеновград, отец Николай Рангелов от Пловдивската епархия беше в „Тракия“. Мисля да си направим някой ден един спаринг по бокс с попове, ще е много забавно“, който не крие възхищението си от Кубрат и Тервел Пулеви. „Идваха и при нас тези сърцати момчета, големи българи. Няколко пъти преди правиха дарения на децата сираци, помагаха и на ринга“, изтъкна отец Дончо.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook