Откраднаха общински имот, прокурори отказват дело

17/12/2022 11:22 0 Коментирай

Общинари сезират прокуратурата за афера с имот. Преди пловин година терен от близо 2000 квадратни метра е бил общинска собственост, но се оказва, че вече е частна.

Това е разкрил лидерът на РЗС и съветник в Сандански Яне Янев. Имотът, отнет по незнайно какъв начин от активите на Община-Сандански, се намира близо до градския стадион. Води се в момента на името на Атанас Велев.

Янев и други съветници в града са поискали сметка от кмета Атанас Стоянов, но той също не знаел как е извършена аферата. Бил придобит чрез констативен протокол. Градоначалникът също настоява прокуратурата да поеме случая, а не да го върне, както е станало в предходен момент, коментираа за Еновина.бг. 

Преди около месец цялата преписка била предадена на държавните обвинители в Сандански, но те дори не се възмутили, а не да потърсят виновните за скандала с откраднатия имот. Последвало е прекратяване. Отказали са да образуват досъдебно произвоство  заради плучен отговор от Общината, че имотът е общински и не билпреминал в ръцете на частник.

Сега санданските общинариса категорични, че ще сезират Окръжна прокуратура-Благоевград. Настояват да се установи как Атанас Велев е получил нотариален акт за апетитния имот краи стадиона.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook