Откриха крадени от Италия машини в Дупница и селата

17/06/2020 15:33 0 Коментирай

Обискираха жилища на участници в международен канал за трафик на вещи и строителни машини от Италия.

В специализираната операция са участвали полицейски служители от Кюстендил и Дупница. Арестувани са 24-годишният Радослав Гущеров, Емил Шангов от село Джерман и 20-годишният Васил Георгиев от Дупница.

След разследване уе установено, че в Италия, били извършени множество кражби с участието на български граждани. Предмет на престъплението са строителни машини и техника. Италианските власти са установили, че част от отнетите вещи били транспортирани по суша или море до България, където се предлагат за продажба.

В тази връзка е било отправено искане за извършване на претърсване и изземване в жилища на конкретни лица, съпричастни към престъпленията – 18 граждани на България. Срещу всички тях се води наказателно производство в Италия.

Направени са претърсвания и изземвания на вещи от недвижими имоти, обитавани уличените в схемата, скоито са от Дупница, село Джерман, Сапарева баня, село Яхиново.

Освен тях са били проверени и адреси по предоставените географски координати - стопански двор в с. Калековец, област Пловдив и терен с паркинг и къщи в Дупница.

Проверени са били и няколко адреса, свързани с лица, съпричастни към извършените престъпления в чужбина. За някои от тях е установено, че се намират на територията на Италия.

При извършените претърсвания на различни адреси са били открити и иззети множество вещи, предмет на престъплението – бормашини, ленти за осветление, контейнери, лебедки, бензинов тример, двигатели, 302 кашона с LED лампи, фурни за вграждане, кафе машини, индукционен котлон и други. Предстои да бъде извършена идентификация на неправомерно придобитите вещи в Италия, с цел връщането им на техните собственици.

Трима от тях, с постановление на наблюдаващия прокурор, са задържани за срок до 72 часа. Т.А. засега е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, като предстои постановяване на 72 часа и по отношение на него. На територията на Италия са били задържани петима, съпричастни към разследваното престъпление.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook