Откриват щат в ЮЗДП - Благоевград за провален заместник-кмет

18/11/2021 17:10 7 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на БСП - Благоевград и бивш заместник в екипа на детронирания кмет Румен Томов - Любен Милев, напъва за престижен пост.

Кметове от региона, свързани с партията, ходатайстват пред директора на ЮЗДП - Благоевград Дамян Дамянов да го приеме на работа като шеф на охраната.

За целта обаче трябвало да се открие щат, специално за червения Любен Милев, който през годините все търси местенце за допълнителни доходи над полицейската му пенсия.

Новината, че в ЮЗДП може да бъде открит още един щат с висока държавна заплата за Любен Милев, от 2 дни нагнетява напрежение в средите на дървопреработвателните фирми в региона. Те вече са поискали среща с първия в листата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, който е един от сигурните депутати в новия парламент, за да търсят съдействие, вместо да се роят щатове в държавната структура, държавата да се заеме с техните проблеми.

Любен Милев е завършил начална педагогика и право в ЮЗУ и години наред беше полицай, като дори стигна до поста заместник-директор и шеф на охранителния сектор в ОД на МВР – Благоевград. През 2010 година обаче го пенсионираха и Милев веднага стана част от екипа на бившия благоевградски кмет Костадин Паскалев, който го назначи директор на „Нормативно-правно и информационно обслужване.

През 2011 г. червеният Паскалев обаче бе сменен от Атанас Камбитов от ГЕРБ и Любен Милев пак остана без работа. Основа сдружение „Полицейска лична защита – спорт и сигурност при ОДП – Благоевград“, но няма данни то да е заработило. Звездният миг на Милев обаче бе спечелване на кметските избори в Благоевград от Румен Томов, който заради него създаде пост заместник-кмет по сигурността. За да го заеме, общинският лидер на БСП трябваше да напусне съветническото място в ОбС. Тази година и Томов обаче освободи кметския стол, а с него трябваше да си тръгне и Любен Милев. При това напусна общината без обещаното му от предишната управа обезщетение от 6 брутни заплати. Останал пак без работа, Любен Милев го удари на политика. Успя да се наложи на благоевградската партийна организация да издигнат само него за кандидат-депутат от Благоевград в парламентарните избори през април, но получените 2188 преференции въобще не му стигнаха. През юли след дълга борба си издейства второ място в листата, но изкара още по-плачевния брой от 1107 преференции и пак не стана депутат, припомня struma.bg. 

На парламентарните избори тази неделя Милев го нямаше в листата, но и БСП – Благоевград постигна толкова срамен резултат, че отсъствието му е по-скоро негов личен актив, отколкото пасив.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Дамян -
    Няма да стане това.Казах
  2. Боре -
    Мазен гнусен и злобен интригант е това дребно човече какъв щат какви пет лева за прокурор е тоз знае си защо
  3. Симитли -
    Милев мамин сладък още ли биеш жена си като се напиеш
  4. Лина -
    Вместо да си гледа пенсията тръгнал горски стражар да става
  5. О -
    Ей капут хората няма какво да ядат ти щат с два бона заплата искаш да ти открият много нагло
  6. Възмутен -
    И с какво е заслужил та чак нов щат ще му откриват.Айде стига посредствени хора са тормозили обществеността в града.
  7. Емил -
    Е такива боклуци заслужават да се върнат на село и овчар да стане

Социално

новини благоевград facebook