Отличиха ученици и дарители в Банско, сред тях е Пеевски

29/12/2020 16:52 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

ОбС-Банско утвърди награди за талантливи ученици и дарители в Ковид кризата. Даровитите деца получават ваучери на стойност 50 лева, грамоти и учебни помагала.

Списъкът е съставен по предложение на директорите на учебните заведения на територията на община Банско. 21 деца са номинирани за награди по Общинската програма „Децата на Банско”.

За постижения в областта на математиката са отличени Борис Божикин и Георги Златев, в музиката – Мина Игнатова и в изкуствата – Иван Цигорийн.

Петима са учениците от СУ ”Неофит Рилски” - за постижения в спорта – Иван Главчев в алпийските ски дисциплини и Станислав Дарелов в таекуондо. Като вокални изпълнителки – Александра Калчева и Михаела Манчева.

Александра Полежанова получава награда за постижения като инструменталист /пиано/и като вокалистка.От ОУ ”Св.Климент Охридски” гр.Добринище награди получават София Каферинова, Мария Ергина и Мира Хаджиева за отлично представяне в национални ученически състезания.За отличния си успех в училище се награждават Йорданка Арнаудова, Анифе Туталъ и Мерай Туталъ от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” село Места.

Световната и европейска шампионка по таекуондо Катрин Гемкова е една от отличените от ПГЕЕ – Банско. От същата гимназия се награждават още Костадин Каферинов за постижения в ски спорта, Здравка Парапунова като национален състезател в женския футбол и Георги Юлев като фотограф.Предложените за награди от ПЛТГ”Никола Вапцаров” в Банско като талантливи самоуки музиканти са Борислав Гайтанов и Христо Лефтеров.

Кметът Иван Кадев издаде заповед за награждаване на дарители за проявената съпричастност и оказаната помощ по време на пандемията от COVID-19.

Със специално изработени плакети за благодарност са отличени 24 юридически и физически лица.

Сред тях са депутатът Александър Мацурев, Костадин Сирлещов, Бурхан Немутлу, Йорданка Цакова, сем. Джолеви, Андрю Брукс, Олег Филипов, Димитър Калистрин, Георги Шукеров, Марио Колчагов, Венцислав Венев, Владимир Каролев, Георги Русков и медийният бос Делян Пеевски.

Едноличният търговец Костадин Валеюв също е сред активните дарители. Той е в списъка с още представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook