Отложиха делата срещу ромите от масовия бой в Разлог

15/05/2021 18:37 0 Коментирай

Магистратите в Разлог отложиха делата срещу петима, задържани след масовия бой в централно заведение. Те са обвинени по Указа за борба с дребното хулиганство. Съдът ще прецени какво наказания да наложи на на арестатите, които са от ромски произход, на 21 май от 10.00 часа.

Повече от 6 часа продължи заседанието в Районен съд-Разлог днес. Продължават да се събират гласни доказателства и са допуснати експертизи на пострадалите в боя. Ще има и разпознаване на извършителите в съдебната зала.

Както вече информирахме, по-рано хората в Разлог излязоха на протест пред сградата на Темида. Повече от 100 души поискаха справедливост. Бързо обаче пристигнаха полицаи от Благоевград и жандармеристи. Освен пред съда, те се базираха и в ромската махала, за да няма сблъсъци и саморазправа. В Разлог е и директорът на полицията в Благоевград Дойчин Дойчинов. Съпругата на задържания Валентин Симеонов - Адрияна, лично разговаря с него и обяви, че 10-годишният им син не е хулиганствал в заведението, а бил ударен от млад мъж. Тя твърди, че момчето не е къртило фризер пред бара на ДНА, а е играло на канадска борба с други от махалата. Двама мъже са дошли и са започнали да ги псуват и да дърпат децата, ударили са шамар на нейния син.

В ареста са бащата Валентин, по-големият му син Сергей, като и чичото Марин Симеонов. Двамата нанесли побой на направилия забележка на детето млад.Той е получил наранявания по главата и хематоми. Свидетел на боя в заведението станал и общинският съветник в града Радко Тумбев.

Полицейското присъствие в Разлог е засилено. Има опасност от саморазправа с ромите в града.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook