Отложиха наказателен процес срещу княгиня Калина

20/02/2024 17:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отново не разгледаха делото срещу княгиня Калина Сакскобургготска за шофиране в нетрезво състояние и нанесени материални щети на бариера пред хотел в Боровец. Наказателният процес продължава през март.

На насроченото днес дело се яви само защитникът. Районната прокуратура в Самоков внесе в началото на януари в съда обвинителния акт.

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе - Симеон Сакскобургготски, беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август миналата година. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел "Мура" в "Боровец", съобщи тогава обвинението. Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът "Сузуки", шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана, предаде БТА.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook