Отложиха премахването на опасно дърво в Благоевград

27/02/2021 15:47 0 Коментирай

Огромно дърво е почти изкоренено и надвиснало застрашително над алея в централната градска градина в Благоевград. То е в непосредствена близост до сладкарницата на хотел "Ален мак", чиято фасада също се руши, но никой не предприема адекватни действия за предотвратяване на евентуални инциденти с преминаващи в района пешеходци.

След серия сигнали от благоевградчани, едва в следобедните часове днес, от Общината излязоха с апел: "Молим всички, избрали да използват хубавото време днес за разходка в градската градина, да бъдат внимателни, при преминаването в близост до навеса, който е монтиран на откритата площ на сладкарницата на хотел “Ален мак”. Апелираме, майките с малки деца да бъдат изключително внимателни и да не допускат децата под навеса".

С това съобщение общинарите в Благоевград решиха проблема - поставиха ленти. Поясниха, че опасността идва от изкоренено дърво, държащо се на навеса. За случая е уведомена Гражданска защита, която заедно със Звеното по "Обществен ред и сигурност” обезопасиха района. 

От кметството обещават, че общинска фирма “Биострой” ще отреже изкорененото дърво поетапно в понеделник, но не конкретизират дата.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook