Анулираха конкурс за болничен шеф

16/11/2022 08:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха нов конкурс за болничен директор.

Общинските съветници не приеха резултатите от проведения вече и не гласуваха назначението на победителя Янко Кочев за управител на ВМБА-Разлог.

Ще се насрочи нов изпит. До евентуален избор на титуляр, ще управлява Радка Божикова. Тя ще встъпи на 18 ноември, съобщиха от Община-Разлог.

Както вече информирахме, най-много точки събра иИкономистът Янко Кочев. Втори е Иван Найденов. Той е досегашен данъчен служител. Трети е останал досегашният директор Божидар Велев. той единствен е лекар. Има специалност по кардиология.

Янко Кочев е от Гоце Делчев, той има опит като мениджър на няколко болници – в Ловеч, Оряхово и в Благоевград, където бе икономически шеф през 2011 година. Иван Найденов е от Разлог, също е икономист по образование. Д-р Велев ръководи болницата 24 години.

Припомняме, че провеждането на конкурса бе белязано с протест от страна на членовете на Медицинския съвет в МБАЛ – Разлог, които изразиха недоверие към комисията и предупредиха, че са готови колективно да напуснат. Това бе посочено в отворено писмо, адресирано до председателя на ОбС – Разлог, кметовете на Разлог, Банско, Белица, Якоруда, областния управител, директора на РЗИ и председателите на съсловните организации БЛС и БАПЗГ в Благоевград, което бе изпратено до медиите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook