Спряха обезщетения на напуснали управници в Благоевград

16/07/2021 14:59 2 Коментирай

Градоначалникът Илко Стоянов блокира парите за обезщетения на напусналия бивш заместник-кмет Любен Милев, лидер на социалистите и неуспял два пъти да стане депутат. Той е с начислени 22 680 лева, тъй като има най-много трудов стаж.

6 заплати няма да получат заместничката по културата Пролет Трифонова и строителният Венелин Трошанов. Това обяви Стоянов на пресконференция днес. Те са с по 17 800 лева, при това само за няколко месеца работа в екипа на екскмета Румен Томов.

Той започна дисциплинарни производства срещу секретаря на общината Мария Захова и шефа на правния отдел Станислава Иванова. По искане на съветника Кирил Илиев е отменил заповедта за доживотно безплатно паркиране в синя зона на всички бивши градоначалници. Това е направил в първвите 48 часа след стъпването си в длъжност.

Ще има и актуализация на бюджета, за да се осигури изплащането на финансови стимули на майките за новородени деца. „Целта на актуализацията е да пренасочим парите там, където са най-необходими. Бюджетът ще го обърнем към хората, после ще търсим баланс между изграждането на инфраструктура и потребностите на гражданите”, каза Илко Стоянов.

Той е спрял търг за изграждане на фотоволтаични централи върху покривите на 13 общински училища за производство на електроенергия. 

Напиши коментар

Коментари

  1. камбитов -
    Ясен е хитър, изчегърта Милев.
  2. Топчев -
    Изгонете го тоя Милев от партията ви той носи огромни негативи

Социално

новини благоевград facebook