Отмениха опелото на Геле

04/06/2023 10:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Проверяват се всички обстоятелствата, при които Ангел Христов - Геле, издирван от Интерпол е пристигнал в Дупница, без службите да знаят. Единият от така наречените братя Галеви е издъхнал във вилата си в село Ресиловоонази нощ. Днес трябваше да е поклонението и погребениото в в Дупница, но изненадващо бе съобщено, че са отложени. Ще се извършва съдебно - медицинска експертиза, разпоредена от прокуратурата в Кюстендил. Ангел, известен повече като Геле, е от Сандански, но живееше в Дупница от дълги години. Брат му е магистрален полицай.

Никой не коментира как и кога Ангел Христов е долетял в страната и защо не е засечен от Гранична полиция. Проверяват се няколко версии - фалшив паспорт или пък полицейски чадър. От държавното обвинение заявиха, че давностният срок на присъдата му е бил изтекъл и вероятно той по тези причини се е завърнал в Дупница.

Припомняме, че така наречените Братя Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха от правосъдието през 2012 година. Тогава присъдата им все още не беше потвърдена, но седмица по-късно Ангел получи пет години затвор, а Пламен - седем години лишаване от свобода за организиране на престъпна група за изнудване и рекет. Последва обявяването им за международно издирване с червена бюлетина, а съдът отне имуществото им на стойност 2 500 000 лева. Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети. В Ресилово не вярват, че Геле е починал. Някои коментират, че са го транспортирали мъртъв.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook