Отровиха кучета, раниха пешеходци

06/02/2023 11:20 0 Коментирай

Две кучета са открили мъртви по сигнал на граждани. Предполага се, че са отровени.

Едното от тях намерили пред пред заведение за бързо хранене в района на улица "Крали Марко" в Благоевград. Второто било пред административна сграда в центъра на града. Сезирана е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 Б, ал.1 от НК.

От полицейския пресцентър информираха и за тежко пострадали пешеходци. На пътя между гоцеделчевките села Хвостяне и Дъбница, автобус „Сетра“ с 67-годишен водач от Гърмен, е блъснал 68-годишен. Пешеодецът е от село Блатска. Получил е черепно-мозъчна травма и е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна.

На улица „Рокфелер“ в Петрич е ранена 41-годишна. Ицидентът станал на пешеодна пътека. Автомобил „Опел Астра“, управляван от 72-годишен петричанин не видял съгражданката си и я ударил. За късмет пешеодката се отървала с леки контузии.

На пътя между Банско и Разлог автомобил „Ситроен“ с 21-годишен водач от ссанданскито село Микрево, е блъснал в задната част внезапно аварирал лек автомобил „Мицубиши Паджеро“. 18-годишна пътничка в лекия автомобил „Ситроен“ е транспортирана за извършване на медицински преглед в ЦСМП-Разлог, където е установено, че е със съмнение за комоцио. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на двата автомобила са отрицателни.

Между Якоруда и Разлог 21-годишен водач на "Опел Астра" на десен завой е излязъл в страни от пътя и се е преобърнал в крайпътна ливада. Младеж на 19-години, който е пътувал в автомобила е със съмнение за счупен прешлен и е настатен за наблюдение в МБАЛ-Разлог. На водача е направена проба за употреба на алкохол, която е отрицателна.

Разложките полицаи са вкарали в ареста за денонощие 32-годишен мъж от село Долно Драглище. Спрели го на улица „Христо Ботев“ в Разлог. При прверката станало ясно че шофира „БМВ“ без свидетелство за управление.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook