Отстраниха директор на ДФЗ

25/07/2023 17:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отстранен е директорът на Държавен фонд "Земеделие" в Благоевград. Освобождаването е съгласно решение на ресорния министър Кирил Вътев.

Позицията губи напусналият лидерския пост в БСП преди дни Младен Тимчев от Сандански. Той е известен като племенника на екскмета Андон Тотев. Към момента не се съобщава дари в директорския кабинет влиза неправомерно уволнената Светлана Сотирова. Тя бе освободена миналата година, но спечели дело и получи обезщетение от ДФЗ. Не е ясно все още дали ще бъде обявен нов конкурс.

Тимчев се откза да води социалистите в сандански именно поради факта, че е държавен служител. След като вече е свободен от системата вероятно ще участва активно в изборите за местна власт в родния си град. Очаква се в ДФЗ - Благоевград да се завърне отново Огнян Китов. той бе уволнени за афера с млади земелци от ексминистър Румен Порожанов, но през 2017 година спечели дело във ВАС. Към мястото на Тимчев напъва и гербаджийката Елена Ташкова, коментираха пред Еновина служители в държавното ведомство. Припомняме, че Ташкова получи номинации за кандидат-кмет на Благоевград, но си направи отвод от гласуването снощи.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook