Пак обещаха пари на пътищарите

15/04/2022 10:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Предложението за частично разплащане към строителните фирми се внася в НС повторно днес, обяви във фейсбук премиерът Кирил Петков.

След среднощното заседание на депутатите първото предложение бе бламирано. "Обещах на строителните фирми, че 655 милиона лева ще бъдат разплатени веднага, и останалите 50% – след проверка и одобрение на парламента. Това решение гарантираше, от една страна, 655 милиона лв. веднага за строителите, а от друга – работещ механизъм за прозрачно изразходване на средствата пред очите на цялото общество. Продължаваме Промяната, БСП и ДБ направиха точно това, което днес обещах на строителните фирми. Партиите, които гласуваха против, се виждат долу на таблото! Ще внесем предложението повторно още в петък. Няма да губим нито ден”, пише Петков.

 

Припомняме, преди гласуването десет минути преди полунощ, вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов се обърна към депутатите с молба да вземат решение за заплащането. "Няма как да възложим закърпването и на една дупка по българските пътища. Вотът на депутатите изправя пред риск живота и здравето на шофьорите”, изтъкна Караджов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook