Палят огън на свободата

02/03/2024 11:44 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

По традиция в Разлог палят огън на свободата. Ще се състои на площад "Преображение" в града. За всеобщо присъствие призова кметът Красимир Герчев.

Ритуалът е на 3 март от 18.00 часа. "Всяка година, на Трети март, площадът на Разлог е преклонение пред една дата-символ на свободата на България,
паметна дата - поклон пред хилядите български, руски, фински жертви, пред смелите опълченци, пред революционерите и духовниците, събудили народната свяст. Разлог дава свидни и незабравими жертви, паднали за свободата на родината. Десетки опълченци от Разложкия край взимат участие в Руско-турската война и в боевете на Шипка с безстрашие и жертвоготовност. Ето защо, всяка година, на Трети март Разлог пали „гаре", за да не забрави героите.
За да почете и слави свободата и любовта към родината", коментира градоначалникът на Разлог.

Тържествена заря и поклонение е с участието на военнослужещи на Трето бригадно командване, духов оркестър, детска фолклорна група „Мехомийчета“ и танцов състав „Разложенче“, зурнаджийски оркестър „Манетата“, Национално хайдушко движение и специалното участие на Никола Тодоров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook