Пари, рокли и обувки за красиви кюстендилки

18/03/2023 12:30 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Избират най-красивото момиче в 56-то издание на конкурса "Кастендилска пролет". Претендентките тази година са 14. Те ще излязат тази вечер на площад "Велбъжд" и ще се представят в три кръга. Водещи са артистите Игор и Иван от Благоевград.

Победителката и двете подгласнички, а също и избраницата на публиката, ще получат пари от кмета Петър Паунов. За всички участнички е предвиден подарък от Общината - официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки. Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. 

Следващото представяне на красавиците е на Празника на Кюстендил - 21 март. Тогава е планиран църковен водосвет за здраве и благополучие на всички кюстендилци. Новоизбраните Девойки „Кюстендилска пролет“ ще получат Символите на града от своите предшественички, а специални гости ще бъдат артистите от Ансамбъл „Пирин“, които ще представят своя нов спектакъл „През девет планини“. Празникът ще продължи на сцена "Базиликата" в лесопарк "Хисарлъка" от 14.00 часа, където по стар обичай девойката "Кюстендилска пролет" ще отправи поздрав към своите съграждани, по повод настъпването на първия пролетен ден.

За втора поредна година Община Кюстендил кани търговци и производители на цветя и декоративна растителност да станат част от Цветно изложение, по случай празника на града . Изложението-базар ще се състои на 21 март, от 10.00 до 18.00 часа, на площад "Велбъжд".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook