Патриотични чинове за гимназисти

15/09/2024 10:42 0 Коментирай

Със специални чинове и модерно оборудване посрещат учениците в основно ремонтирано училище. Учебните маси са с ликовете на наши патриоти - просветители и революционери, техни мисли и напътствия, свързани с освободителното движение. Отец Борислав Михов извърши водосвет за здраве и благополучие през учебната година в ПГИТ "Асен Златаров" в Петрич. Гимназията бе реновирана по проект за една година. "Имаме още инвестиционни задачи, по които ще работим“, посочи в приветствието си кметът Димитър Бръчков.

Бръчков и екип от Общината провериха на място изпълнението на дейностите за цялостно обновяване, модернизиране и внедряване на мерки за енергийна ефективност на IV ОУ „Христо Смирненски“. Те се изпълняват в срок, към този момент се отчита напредък около 35% като свършена работа.
Изцяло е приключил ремонтът на покривите на основна сграда и на физкултурния салон, и се полага топлоизолацията под тях.
Изградена е новата електрическа инсталация на физкултурния салон и на втори етаж на училищната сграда, полага се топлоизолация по фасадите и на двете сгради, подменена е старата дограма, монтира се гипсокартон на тавана на втори етаж.

Припомняме, че проектът включва саниране на сградата, подмяна на дограмата, частична подмяна на подови настилки, освежаване на стени и нови тавани, изграждане на асансьор за осигуряване на достъпна среда и тоалетна за лица със специални нужди. Ремонт ще се извърши и на физкултурния салон, който ще разполага със съблекални. В училището ще има ново оборудване и обзавеждане, като ще бъде ремонтирана и оградата. Ще бъде обновена спортната зона, ще се преасфалтират спортните игрища, ще се монтират нови съоръжения и спортна ограда около тях. Дворното пространство ще разполага с три игрища – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол. В западната част на двора ще се изгради зона за фитнес на открито, в която зона ще има ударопоглъщаща настилка, ще бъдат запазени зелените площи, ще се засадят нови дръвчета и оформят кътчета с пейки, които ще дадат и възможност за провеждане на занятия на открито.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook