Павел Стоименов: Европейци хранят прасетата с нашето евтино зърно

17/07/2024 16:59 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

80 процента от пазара у нас е с вносни продукти. За да обслужваме европейската икономика, ще трябва да направим поредния компромис – да произвеждаме евтино зърно без добавена стойност, заяви земеделският предприямач от Симитли Павел Стоименов.

Той обяви, че в Испанците произвеждат хамон, уж от жълъди, за да го пласират в целия свят, но всъщност те си хранят прасетата с българското евтино зърно. "Европейските земеделски производители произвеждат захарно цвекло и съответно захар, а за да предпазят бизнеса си, слагат квоти на украинците за ограничение за внос на захар. Но това, което ние правим, за да угодим на Европа, още е, че даваме гените си – даваме умните си деца, даваме им трудещите се хора, даваме им трапезата си, която те да пълнят с изпразнени от съдържание забрани", коментира Стоименов в социалните мрежи.

"Тези, които оставаме в България, също работим за тях и се съобразяваме с европейските политици, които нареждат какво да правят нашите. А нашите - получават средства за инфраструктурни проекти, които не ни трябват, като например - 100 милиона лева за пътища в горите, които бяха направени от приближени фирми на ГЕРБ и ДПС, а за належащите такива – нищо. Пълнят собствените си джобове, а полезност за обикновения данъкоплатец – НУЛА. Така хем търбухът пълен, хем пред Европа сме отличници, а българинът – него кучета го яли", възмущава се зърненият бос Стоименов, който на отминалите избори бе кандидат за депутат от "Център" на Васил Божков.

"Народът ни е държан в подчинение, докато държави като Унгария не правят договорки, а поставят условия – какво би било угодно за хората, а не за брюкселските политици. Европа ни съсипа от регулации и забрани. Ето и най-пресния пример: ЕК ни забранява да поливаме и да си увеличаваме поливните площи, докато в Румъния те са приоритет. Или както днес е модерно да се цитират български пословици, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава", публикува Павел Стоимонов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook