PCR лаборатория и апарати за вентилация в Разлог и Гоце Делчев

06/11/2020 16:05 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

4 апарата за неинвазивна вентилация са доставени в гоцеделчевската болница. Те са закупени със средства, набрани по дарителската сметка, разкрита от Общинския кризисен щаб в Гоце Делчев.

Апаратите са нужни на „Инфекциозно отделение” в МБАЛ „Иван Скендеров“, тъй като са най-подходящи за пациенти с Ковид – 19. Апаратурата се използва и при белодробни и други заболявания.

С отпуснатите 20 000 лева от дарителската сметка, в която постъпват приходи от фирми и граждани за борба с корона вируса, са закупени 4 такива апарата, всеки от които е на стойност 2400 евро. Искането за закупуване на тези важни апарати за обдишване е на управителя на здравното заведение д-р Филибев. Те са необходими, за да се осигури по-добра и ефикасна грижа за пациентите с Ковид – 19, настанени в Гоцеделчевската болница.
Освен тези 4 апарата, закупени с дарените средства на Общинския кризисен щаб, още 2 такива апарата ще бъдат закупени със средства от дарителската кампания на сдружение „Българска история“.

В болницата в Разлог вече има PCR лаборатория и специализирана апаратура за диагностика на пациенти със симптоми на COVID 19. Така резултатите от тестовете ще стават по-бързо и ще се отдели потокът от пациенти с вирусната инфекция от другите хронични заболявания.

В МБАЛ Разлог са настанени 59 пациенти с пневмонии. От тях 24 са с доказани положителни тестове, за останалите се изчакват резултатите от PCR тестовете.

За да се осигури максимално добра медицинска помощ община Разлог закупи още три кислородни апарата.

На основание решение на Общинския съвет, до дни ще се осигури система за фотохидройонизация на средата за дезинфекция на въздуха и повърхностите във вътрешно и инфекциозно отделение. При добри резултати, такава система ще бъде монтирана в цялата болница. Системата е с цел да се предпази медицинския персонал, който прекарва часове сред болните, както и да се помогне за по-бързото възстановяване на пациентите.

"Призовававам всички налични медицински кадри, личните лекари и сестри на територорията на община Разлог да се включат в борбата с коронавируса като предварително искрено им благодаря за готовността да помогнат в кризата с кадрите на болницата в Разлог. Моля жителите на община Разлог и останалите 3 общини, които ползват услугите на здравното заведение, да бъдат отговорни, да спазват много внимателно всички мерки, да не се самолекуват, да се консултират навреме с личните си лекари и предприемат действия, полезни за тяхното здраве. В това трудно време изказвам своята благодарност и почит към труда на всички лекари, медицински сестри, санитари и работници от МБАЛ Разлог, на представителите на РЗИ, които са на първа линия в битката с болестта", апелира кметът на Разлог Красимир Герчев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook