Пеевски пак нападна Денков, скочи и срещу електронните рецепти

29/11/2023 08:45 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Делян Пеевски нападна за пореден път премиера Николай Денков. Обяви в открито писмо, че гони само личен интерес, вместо да служи на хората.

"Или както е казал народът – за един сте майка, за хората – мащеха", пише депутатът от ДПС, който няколко мандата млиза в НС с гласовете на избирателите в Благоевградска област. В първото си писмо Пеевски дори пожела да бъде номиниран за премиер, за да покаже как се управлява, а пък Денков го посъветва да се качи на снегорин или да чисти снега с лопата.

"С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината", започва писмото си Пеевски. Той обвинява премиера, че "грее в новините с доста съмнителна пиар акция", вместо да упражнява "отговорна изпълнителна власт". "Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи", сочи Пеевски. той е категоричен, че Денков носи отговорност за лиспата на ток в някои населени места, въпреки че енергоразпределителните дружества са частни. "Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието – шефа на „Електрохолд“, така, че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони", пише Пеевски.

"Г-н премиер, Народното събрание ще бъде на висотата на очакванията на хората и още днес ще внесем предложение за отпадане на изискването за изпълнение само на електронни рецепти. Защото последните дни показаха, че това недомислие застрашава живота и здравето на болните, останали без необходимите медикаменти, защото аптеките нямали ток. Но Вашата неспособност да водите държавата и правителството в криза, не можем да компенсираме и няма да останем мълчаливи пред управленския ви провал. Защото, отново ще ви напомня, вие сте премиер не за собствен комфорт и престиж, а за да служите на хората. И това е неотменимо", се казва още в писмото на Делян Пеевски до Николай Денков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook