Перачът на пари Боби имал съдружник от Симитли

07/12/2021 14:48 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Борислав Колев, който е известен футболен съдия, е арестуван и обвинен за точене и пране на 53 000 000 лева от ЛОТ 5 на АМ "Хемус", съобщиха от прокуратурата.

От началото на юни до 8 август, познатият като Боби, получил парите, които вътрешният министър Бойко Рашков обяви за изчезнали в куфари.

42-годишният Колев е привлечен към наказателна отговорност за изпиране на пари - престъпление по чл. 253 от НК, информираха от пресцентъра на държавното обвинение.

Прези две години Борислав, който има брат Иво, регистрирал с футболен съдия от Симитли - В. Миленков, фирмата "Струма Ар Ей". Уставният капитал бил 100 лева. Искали да правят детски лагер за рафтинг по река Струма. Заради кризата с коронавируса начиенаието пропаднало.

Досъдебното производство срещу Колев е образувано в условията на неотложност и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на Соэийска градска прокуратура.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването по случая продължава.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook