Перничанин задигнал 8 коли от завода на "Фолксваген"

06/02/2021 18:37 0 Коментирай

Перничанин е осъден във Волфсбург за кражба на 8 голфа от завода на "Фолскваген". Той ще лежи 2 години и 8 месеца в затвора.

Според обвинението, 32-годишният мъж е натоварил 3 автомобила "Golf" и пет "Tiguan" и се е отправил безпрепятствено към България с плячката си.

Само няколко седмици по-късно седем от осемте автомобила са регистрирани в София област. Твърди се, че шофьорът на камиона е запазил за себе си последния чисто нов Golf.

За да се улесни транспортирането от завода, ключовете се оставят на таблото. Шофьорите, които товарят колите, сканират стикера на предното стъкло и при напускане представят списъка с товара на служителите по сигурността. В случая с откраднатите автомобили шофьорите очевидно е измамил инспекторите на изхода със стари товарни списъци, предаде БГНЕС. Разследването започнало, след като логистите на VW вдигнаха тревога. Те забелязаха, че от помещенията са изчезнали безследно чисто нови коли. Благодарение на записите от камерите за наблюдение, самоличността на извършителя беше установена.

На 9 октомври 2018 година е преминал необезпокоявано през вратите на завода с празен автовоз, който е вкарал в зоната за товарене.

 

Подчертава се, че при операцията мъжът очевидно се е възползвал от небрежните проверки за сигурност в завода във Волфсбург и не са му поискани предварително никакви документи на влизане.

Освен това мъжът очевидно е бил запознат със стандартните фабрични процедури по това време. След последната проверка на превозните средства се издава стикер с всички важни данни като номер на шасито или дестинация за доставка. След това автомобилите се паркират на товарните отсеци – обикновено на групи от осем, колкото се побират в автовоза.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook