Петима в килия за пласиране на дрога

25/10/2023 17:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

С постановление на Окръжна прокуратура - Благоевград са арестувани петима участници в организиран канал за трафик и пласиране на наркотици.

Обвинени са К. М. (на 55 години), В. С. (на 37 години), Е. М. (на 57 години), М. М. (на 47 години), Р. М. (на 28 години). Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 321 от НК. В хода на проведената специализирана операция от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград са събрани доказателства за това, че обвиняемите са действали за тарторите на групата К. М. и Р. М., с користна цел - получаване на доходи от престъпна дейност.

Петимата се занимавали с държане, разпространение на територията на област Благоевград и контрабанда през границите на страната на хероин и марихуана. Тримата обвиняеми - В. С., М. М. и Р. М., са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Ръководителите към момента са в в затворите в Бобов дол и Пазарджик по осъдителни присъди за разпространение на наркотици. Установена е съпричастността и на други две лица – Д. М. (на 42 години) и Р. К. (на 57 години), които са задържани при опит да пренесат през ГКПП Капитан Андреево 4,5 килограма марихуана в тайник на автомобил. Те са привлечени към наказателна отговорност по друго досъдебно производство.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook