Петков и Василев купували руски газ, но с 28 процента по-скъп

24/08/2022 14:53 0 Коментирай

ГЕРБ и лидерът Бойко Борисов изнесоха данни за аферата с природен газ от Руси по времето на правителството на Кирил Петков.

"До последния си ден на своето управление ПП са купували от дъщерни фирми на "Газпром", с което са ощетили българското общество с над 28 процента, посочиха на бирифинг от партията.

Припомниха, че България е трябвало да купува природен газ на цена от 86 долара през юли, такава е била цената на „Газпром“.

„Вместо това страната ни не го прави и е купувала от „Вентерсхал Румъния“, която е 100% дъщерно предприятие на „Газпром Швейцария“, по цена от 110 долара. Разликата между 86 и 110 долара правят тези 28%, с които българското общество е ощетено. Тази разлика е влизала в джоба на „Газпром“ и най-вероятно в офшорните сметки на Промяната, защото няма друга логика“, подчерта Добрев, цитиран от БГНЕС. „За периода януари – май страната ни е станала три пъти по-зависима икономически от Руската федерация по линия на стокообмена си“, заяви Томислав Дончев.

„Най-изгодното правителство досега за Русия е правителството на Кирил Петков, това го показват икономическите данни“, подчерта Бойко Борисов. Той заяви, че вчера бившият енергиен министър Александър Николов е потвърдил, че България купува руски газ след спирането на доставките. „Проверете това ли са фактурите, такива ли са цените“, призова Борисов.

Той коментира и ареста си през април: „Това е решение, взето по време на оргия с пици на кристали„.

По думите му след като се отърваха от терора в МС, много хора са започнали да разказват как е извършена тази грозна сцена. „Те са знаели, че това е незаконно. Това решение е взето на една оргия с много уиски, бяло вино, пици на кристали, и заря поръчали – с единствена задача да ме изведат пред децата с белезници. Знаейки 100%, че извършват незаконни действия. И точно тези хора, които видно са корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар в КПКОНПИ“, подчерта Борисов.

Междувременно Кирил Петков обяви публично, че е завел дело за клевета и претендира з 500 000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook