Петрич и Разлог с пари от държавата за 46 работни места

06/06/2020 13:00 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

35 работни места се разкриват по проект за 2 500 000 лева.

Парите са отпуснати от държавата за социални услуги ще се предоставят в Петричко. Дейностите по проекта включват закупуване на специализирано транспортно средство за потребителите на новите социални услуги, допълнително неспециализирано оборудване и обзавеждане, пълното финансово обезпечаване за съществуването на новите услуги - заплати за персонала и издръжка. Включено е също обезпечаването на разходите за месечна помощ на ученици от 1 до 12 клас, настанени в институциите ЦНСТ и Преходно жилище.

Финансовите средства са насочени към Център за настаняване от семеен тип за деца” с капацитет до 12 места, Център за обществена подкрепа с капацитет 100 души до 10 места за спешно настаняване на деца и семейства в риск, Преходно жилище с капацитет до 8 деца на възраст от 15 – 18 години.

Чрез изпълнението на проекта се осигурява качествена алтернативна грижа за деца и младежи в риск, включително с увреждания и техните семейства.

Разлог също получи пари за социални дейности. Подсигурени са 11 нови работни места. Назначени са координатор, диспечер и 9-ма разносвачи за работа по проекта. Целта на проекта е предоставяне на услуги по домовете на хора над 65 години

Новоназначените ще извършват закупуване и доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства (закупени със средства на потребителите, а не са социална помощ от общината), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите).

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook